Enchilada-Lasagne

Denna underbart goda Enchilada- Lasagnen är en kombination av mexikanska smaker som kryddig köttfärssås, salsa och tortilla bröd, byggd som en lasagne i lager.

Vill man ha den extra spicy kan man blanda ner några hackade jalapeños i köttfärsen eller en bit finhackad chili.

Receptet:

500 nötfärs

1 st röd lök

500 g krossad tomat

1 burk salsa, medium

1 st morot, riven

1/2 tsk mald koriander

1 tsk spiskummin

cayennepeppar

salt

peppar
4 st tortilla bröd

1/2 st gul lök

50 g babyspenat

2 st tomater

ca 15 skivor ost

Bryn köttfärsen i matfett. Hacka den röda löken och bryn tillsammans med färsen. Blanda ner krossade tomater, salsan, riven morot och kryddor. Sänk värmen på spisen till medel och låt koka i ca 15 minuter.

Smöra en ugnsform med lite matolja. Dela tortilla bröden i mitten och lägg 4 av dem lite omlott i botten. Bre på ett lager köttfärssås och täck sedan med lite skivor gul lök och all babyspenat.
Placera ut dem sista 4 halvorna tortilla bröd och bre på resterande köttfärssås. Strö på skivad gul lök och avsluta med tomatskivor.

Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut formen och placera ut ostskivorna, ställ tillbaka i ugnen och låt osten smälta och börja bubbla. Klart!

This entry was posted in Gratänger, Köttfärs, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Enchilada-Lasagne

  1. ser så gott ut :-)

  2. Wow låter hur gott som helst, allt i samma form är perfa! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>