En stämningsfull juletid

En av dem absolut mysigaste och vackraste tiden på året är här.  Mörkret dekoreras med små glödande lampor i olika färger och dofter som kanel, nejlika, saffran och barr börjar nå näsan. Det är en stämningsfull högtid som varar länge.

Det finns mycket man kan göra vid juletid för att nyttja denna tidpunkt till max och ta sig igenom det kalla vädret med välbehag.

foodelicious.se har samlat ihop lite tips till dig…

Julmarknad
Att besöka en julmarknad är verkligen en trevlig upplevelse. Där kan du hitta inspiration, julpynt till hemmet och till och med hitta fina julklappar. Klä dig varmt så du slipper frysa medans du strossar runt på marknaden.

Julmusik
Lyssna på stämningsfulla julskivor. Musik sprider alltid en viss typ av känsla och det är väldigt trevligt att lyssna på samtidigt som du lagar mat, umgås med familjen eller spelar sällskapsspel.

Julfilmer
Se en bra film med jultema som sprider må-bra-känslor och får dig att längta till julafton.
Det många att välja mellan, både nya och klassiska gamla filmer.

Varma drycker
Värmande drycker är gott så här års. Koka upp en god kopp te. Det finns oftast speciella teblandningar med julsmak i välsorterade tebutiker.
Drick en kopp varm choklad och toppa med marshmallows och kakaopulver.
Smaksätt med chili, ingefära, kanel eller anis. Allt för att göra det så trevligt och smakfullt för sig själv och sina nära och kära.

Kolanötkakor

Baka hemma
Sprid härliga dofter i ditt hem och baka lussebullar, pepparkakor, julkakor och gör din egen fudge. Det är nästan alltid godare med hembakat och dessutom är det extra roligt då man gör det på egen hand.
Bjud hem vänner eller familj på adventfika.

Julpynt
Pynta hemma efter din egen smak. Pynt behöver inte vara traditionella, utan kan vara personliga och framhäva din inredning ytterligare.
Plocka kottar och färga dem med sprayfärg eller måla dem. Stick in nejlikor i vackra mönster i apelsiner och häng upp. Det doftar väldigt gott och länge.

Planera julafton/julbord
Ska du vara värdinna på julafton? Börja planera i god tid och strunta i att stressa i sista sekunden. Skriv en lista på vad som behöver göras, inhandlas och vad som ska lagas. Läs mer om planering inför en fest här.

Skicka traditionella julkort
Numera skickas fler och fler hälsningar och gratulationer via internet och mobiltelefonen.
Köp istället fina julkort och skriv en trevlig julhälsning. Posta julkorten ett på traditionellt vis till dina närmsta. Det kostar inte alls många kronor och din tanke och ansträngning kommer garanterat att uppskattas varmt.

Tänd ljus och låt dem brinna
Köp hem stora blockljus eller flera värmeljus och tänd om kvällarna. Ljussken är både vackert, trivsamt och smickrande.

This entry was posted in Tema & Bjudningar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>