Duka för buffé

 • Arrangera maten vackert i etager t.ex. på höga fat med fot eller med flera våningar, på gamla trälådor och tegelstenar för ett rustikt intryck.
 • Börja duka upp med tallrikar, bestick och servetter från ena sidan. Ska du bjuda på en stor buffé kan det vara klokt med en spegelvänd variant så att man kan ta från två håll. Enskilt dryckesbord kan vara en bra idé då och underlättar.
 • Gör buffén lite lyxigare och finare genom att linda in besticken i servetten, binda ett snöre runt och stick in en blomma. Lägg sedan bestickrullarna halvt stående i en fin korg.
 • Höga vaser på buffébordet bör stå intill väggen om bordet är placerat så, annars undvik dessa då dem lätt välter.
 • Dekorera med vackra blommor utan stjälk i skålar med vatten och små värmeljus. Eller med blockljus i stora höga ljushållare i glas.
 • Fräschheten är viktig! Håll faten rena och fyllda. När ett fat börjar bli tomt fyll på eller byta ut det. Ingen vill ta det sista. Alternativet är att flytta maten på ett nästan tomt fat till ett av dem andra som är fulla.

foodelicious recept till buffématen hittar du här!

This entry was posted in Tema & Bjudningar. Bookmark the permalink.

One Response to Duka för buffé

 1. Sanna says:

  Enkla och bra tänka-på tips!
  Gillar speciellt det om att linda in besticken i servett och knyta med snöre och dekorera med blomma. Det ska jag göra nästa gång jag bjuder på middag :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>