Disktrasan i ditt kök

Disktrasor

Disktrasan användas väldigt flitigt i köket. Dagligen torkar man av diskbänken, bordet, spisen och kanske även skärbrädan med disktrasan.

Idag har det blivit en trend att ha snygga disktrasor i sitt kök, med fräcka tryck, olika mönster och motiv. Disktrasan kan reflektera din personliga stil och ha humor.
Det är även en rolig present att ge bort.

Disktrasan och hygien

Men man bör alltid ta hand om sin disktrasa och hålla god hygien precis som med allt annat som finns i köket och berör mat på något sätt.

På disktrasan samlas det som bekant gärna bakterier. Därför är det viktigt med bra städrutiner och att ta rätt hand om sin disktrasa. På så sätt håller den sig fräschare, bättre och längre.

Ta hand om din disktrasa 

Först och främst ska kan vara noga med att skölja disktrasan noga från alla matrester, avsluta med iskallt vatten, krama ur den ordentligt och häng sedan luftigt så den får torka.
En disktrasa som ligger blöt, med matrester i vasken kan bli en riktig bakteriefälla.

Koka din disktrasa bakteriefri med lite tvättmedel, en gång i veckan. Det räcker att man kokar den i några minuter. På så sätt håller den sig fräschare och du sparar pengar.

Om du inte kokar disktrasan, byt en gång i veckan eller tidigare om den börjar lukta.

Torka inte av skärbrädan och köksredskap med din disktrasa. Undvik att torka ytor som har direkt kontakt med mat. Använd den inte för att torka av golvet heller.

 

Köp snygga designade disktrasor på Disktrasor.se - Fraktfritt och med snabb leverans!

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

4 Responses to Disktrasan i ditt kök

 1. Ja herregud vad tiderna förändrats, när man var barn blev man torkad både om händer o kring munnen med disktrasan. Då var det inte tal om samma sorts hygien som idag! ;D

  Snygga disktrasor var det!

  • foodelicious says:

   Ja, det minns jag så väl!
   Visst är de snygga ;)

 2. Designade disktrasor gör disken lite roligare och men känslan och doften efteråt när huset är ostädat är ändå bäst!

 3. Anette says:

  Hej
  Jag har en pluring hemma. En smart vägghängare och som är enkel att sätta upp. Du har alltid en torr disktrasa och du slipper hänga den över kranen eller ha den liggande i vasken. Säljs hos FormoFunktion.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>