Crispy Chicken i pita

Knaprig kyckling med fräsch sallad och god dressing i varm pitabröd. Vill man ha tillbehör kan man servera ostgratinerade nachochips till!

Receptet:
2-3 portioner
ugn: 220 grader

pitabröd

kyckling:
300 g kycklinglårfilé
1 dl Crispy Chicken Bites Spice Mix
1/2 tsk chiliflingor
1/2 tsk salt


sallad:
1 st morot
80 g cocktailtomater
50 g gurka
40 g purjolök
1 st avokado


dressing:
1 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
3 tsk citronsaft
chilipulver
salt

Häll över Crispy Chicken Mix i en 3 liters plastpåse, tillsätt chiliflingor och salt. Skaka om påsen.
Skär kycklingen i strimlor och lägg ner i påsen. Skaka om tills alla kycklingstrimlor täcks med paneringen.
Lägg upp kycklingen på bakplåtspappersklädd plåt och stek i ugnen i 15 minuter.
Under tiden skär grönsakerna till salladen och blanda. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ den i kylskåpet.
Värm pitabröden i ugnen i 3-4 minuter och skär en ficka (öppning) i varje. Fyll dem med sallad, kyckling och ringla över dressingen. Servera genast!

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Crispy Chicken i pita

  1. mikaela says:

    ser jättegott ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>