Citronmarinerad kyckling med svamprisotto

Fräsch marinad på citron och rosmarin gör bra samspel med den krämiga svamprisotton.





Receptet:

kyckling:

4 portioner

600 g kycklinglårfilé

1 st citron, saft

I msk färsk rosmarin, hackad

salt

nymald svartpeppar


svamprisotto:

3 dl avorioris

1/2 st gul lök, hackad

100 g champinjoner

2 st vitlöksklyfta

1 st grönsaksbuljong tärning

3 dl vitt vin

4 dl vatten

1 dl parmesanost, färskriven


Skölj och torka av kycklinglårfiléerna med hushållspapper. Lägg dem i en platspåse.
Blanda samman citronsaft, rosmarin, salt och peppar och häll över i påsen. Knyt den ordentligt och lägg i en djup tallrik. Ställ in i kylen, gärna över natten annars 1-2 timmar.
Vänd påsen flera gånger under tiden.

Nästa dag plockar du ut kycklingen och låter rinna av. Stek på grillpannan i lite olja tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter.
Skvätt på ev. lite mer citronsaft innan du lägger upp köttet på tallrikar.

Blanda vin, vatten och buljongtärning i en bunke eller liknande.
Fräs lök och svamp lätt på medelvärme i olja i en stor kastrull i 1 minut, tillsätt sedan ris och pressad vitlök, fräs i ca 2 minuter till.
Späd med vin och buljong, efterhand som det kokar in i riset. Rör om ofta, det ska ta 15-20 minuter totalt. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner parmesanosten och servera varm.

This entry was posted in Finmiddag, Kyckling, Recept, Ris Bulgur mm. and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>