Citroncheescake med chokladbotten

Frisk citroncheesecake med chokladbotten.

Lemon Curd kan köpas färdig eller kan man göra egen vilket är självklart godare och dessutom enkelt!

Receptet:

ugn: 175 grader


botten:

15 st digestivekex

100 g smör

1 msk kakao


fyllning:

400 g Philadelphiaost

250 g kesella

1 dl socker

1 st citron

3 st ägg


ca 1 1/2 dl Lemon Curd

vit choklad

1 st citron till dekoration

Krossa kexen till smulor och rör ihop med kakao. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Smörj en rund kakform med löstagbara kanter och tryck ut kexsmeten i botten. Förgrädda i 10 minuter.

Vispa ihop Philadelphiaosten, kesella och socker. Riv skalet på citronen och pressa ut saften, blanda ner i smeten. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt emellan varje.
Häll smeten i formen och ställ i undre delen av ugnen, grädda i 30 minuter.

Låt cheesecaken svalan och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.
Bre ett tunt lager Lemon Curd på cheesecaken, strö på finhackad vit choklad ute i kanterna och dekorera med citronskivor.

This entry was posted in Cheesecakes, Finmiddag, Kalas, Midsommar, Nyår, Påsk, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Citroncheescake med chokladbotten

  1. Simone says:

    gu de vattnas i munnen på mig,så gott det ser ut.yummi
    ja skriver också för ja behöver din hjälp.ja är finalist och tävlar om en assistent orginal,med mitt bidrag jordgubbs sockerka,bidrag nr 8
    http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>