Citron & Choklad Cupcakes

Goda och saftiga cupcakes med chokladbitar och smak av citron!

Receptet:

ugnen: 175 grader

3 st ägg

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

saft & skal från 1/2 st citron, vältvättad

100 g mjölkchoklad, hackad

topping:

kondenserad mjölk, kokt (kola)

Börja med att vipsa samman ägg, socker och vaniljsocker till en vit och porös smet.
Smält smöret i kastrull på låg värme och häll i mjölken när smöret är helt smält.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke och vänd sedan ner det i sockersmeten. Tillsätt citronskal, saft och hackad choklad, rör om försiktigt. Inte hårt eller snabbt.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna innan du brer på kolan.

Toppingen

Har du inte färdigkokt kondenserad mjölk gör du så här:

Koka burken med kondenserad mjölk i en kastrull fylld med vatten i 3 timmar. Se till att burken alltid är täckt med vatten, under hela koktiden.

This entry was posted in Muffins & Cupcakes and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>