Chokladscones

Lätt sötade scones med chokladbitar. Goda både till brunchen och till fikan.


Receptet:

8 st små scones

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 dl yoghurt

1 ägg

1 msk honung

50 g smör, småbitar

50 g mjölkchoklad

Blanda mjöl, bakpulver och salt väl i en bunke.
Rör samman yoghurt, ägg och honung i en mindre skål och häll sedan ner det i mjölblandningen. Tillsätt smörbitarna och arbeta ihop till en deg.
Gör små bullar av degen och placera ut dem i muffinsplåten, använd gärna muffinsformar annars smörj plåten först.

Tryck ner chokladbitar i varje, ca 3 bitar/scone.
Ställ i mitten av ugnen och grädda i ca 10 minuter, 200 grader.

This entry was posted in Frukost & Brunch, Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>