Chokladmuffins med hallon och banan

Saftiga chokladmuffins med hallon och bitar av banan.
Just banan i kombination med banan är ju en klassiker men de syrliga hallonen gör muffinsen mer spännande och dem blir ännu godare!

Detta recept innehåller inte mycket socker, så muffins blir inte så söta utan istället känner man mer av chokladen. Bananen bidrar med sin sötma också .

Recept på chokladmuffins:

12 st muffins

ugn: 175 grader (varmluftsugn)

50 g smör

3 st ägg

1 3/4 dl strösocker

en knivsnudd äkta vaniljpulver

1 dl turkisk yoghurt

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 msk kakaopulver

100 g choklad, t ex 56 % Odense

100 g hallon, frysta

2 st bananer

Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg, socker och vanilj till en porös och fluffig smet. Blanda det smälta smöret med yogurt och vänd ner i äggsmeten.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner i äggsmeten.
Skiva ca 1 1/2 banan ner i smeten och tillsätt hallonen, blanda försiktigt.
Fyll muffinsformarna med smet och lägg två tunna skivor banan på varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter.

This entry was posted in Halloween, Kalas, Muffins & Cupcakes, Påsk, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Chokladmuffins med hallon och banan

  1. Adelya Fritzell says:

    Hej! Har tänkt att göra muffins.Har bara en fråga. Jag kan inte hitta choklad i beskrivningen. MVH

    • foodelicious says:

      Hej, hoppsan missade visst att få med chokladen. Har nu uppdaterat beskrivningen :-) Du smälter smör och choklad tillsammans. Lycka till! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>