Chokladmousse med kaffesmak

Denna chokladmoussen passar perfekt efter en god måltid. Använd gärna en choklad av bra kvalité, det får ju gärna vara lite lyxigt när man unnar sig en dessert.

Recept:

4 portioner

100 g mörk choklad

2 st äggulor

½ dl starkt kaffe

1 ½ dl grädde

Smält hackad choklad över vattenbad och låt svalna något. Tillsätt en äggula i taget och vispa ordentligt.
Häll ner kaffet och vispa till en jämn smet.
Vispa grädden lagom fast, inte för hårt. Vänd ner lite av grädden i chokladen och blanda ordentligt. Tillsätt resten av grädden och vänd i moussen tills allt är väl blandat.
Fördela i fyra portionsskålar/portionsglas. Ställ i kylen tills moussen stelnat, ca 2 timmar.

Dekorera ev. med en klick grädde och hackad mörk choklad.
Tips: Vispa 2 dl grädde istället och spara lite av den till att dekorera moussen med.

This entry was posted in Choklad, Finmiddag, Kalas, Mousse Créme mm., Nyår, Påsk, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>