Chokladmousse Black & White

Ljuvlig efterrätt med två olika chokladmousse i portionsformar! Till detta recept behöver du en liten förpackning vispgrädde på 2,5 dl och sedan en god mörk kvalitets choklad och en fin vit choklad. Smaksätt gärna den vita chokladmoussen med lime för att balansera det söta.

Då detta är en mäktig efterrätt ska den helst serveras i små portioner och sedan ätas långsamt och verkligen njutas av.

Receptet:

2 portioner

Black:

1 1/4 dl vispgrädde

100 g mörk choklad

1 1/4 dl vispgrädde

White:

1 1/4 dl vispgrädde

50 g vit choklad

1 tsk vaniljsocker

1/2 st lime

Black: Värm vispgrädden i en kastrull och smält den mörka chokladen. Rör runt tills all choklad smält. Grädden ska inte koka, bara bli varm så att chokladen smälter.
Låt den svalna och fördela i två glas eller portionsformar. Ställ i kylen, minst 2 timmar, gärna över natten.

White: Värm vispgrädde i en annan kastrull och smält sakta den vita chokladen under omrörning.
Låt den svalna och ställ i kylen, minst 2 timmar, gärna över natten.
Pressa ner limesaft och tillsätt vaniljsocker. Vispa moussen till en fast konsistens, utan att den blir för tjock och smörig.
Fördela den vita moussen över den mörka och släta till ytan lätt med en sked. Dekorera ev. med några strimlor limeskal.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Choklad, Finmiddag, Mousse Créme mm., Nyår, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Chokladmousse Black & White

  1. Cecilia says:

    Åh, mums, ser jättegott ut! Blev väldigt effektfullt att servera i fyrkantigt.

  2. Ulrica says:

    Ser väldigt gott ut.
    Ska det var lika mycket grädde till white som till black?

    • foodelicious says:

      Ja det ska vara lika mycket! Receptet är uppdaterat ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>