Chokladfondanter

Något för alla chokladälskare! Servera gärna chokladfondanterna tillsammans med passionsfrukt för att få en härligt syrlig balans till den mäktiga desserten. Vaniljglass är också väldigt gott till!

Receptet:

4 portioner

150 g mörk blockchoklad

0,75 dl vetemjöl

150 g smör, rumstempererat

1 dl socker

4 st ägg

Smält chokladen i ångbad på låg värme. Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan ägg, ett åt gången.
Häll i chokladen och mjölet, blanda samman allt väl.
Smörj fyra stycken portionsformer och fyll dem med blandningen. Grädda i ugnen, 200 g ca 8 minuter. Dem ska vara lite lösa i mitten. Låt dem svalna något innan servering.

This entry was posted in Choklad, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Chokladfondanter

  1. Pingback: Choklad | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>