Chokladcheesecake med hallonmousse

Gillar man cheesecake och gillar man choklad kommer man älska detta!
Med chokladkakor i botten och ett lager hallonmousse över. En himmelsk smakupplevelse!

Recept:

200 g digestivekex

200 g Maryland kakor

125 g smör

2 1/2 dl kesella

400 g Philadelphiaost

3/4 dl strösocker

1/2 tsk äkta vaniljpulver

3 st ägg

200 g mörk choklad

Smält smör. Kör kexen i en mixer, till smulor och blanda med smöret.
Smörj en rund kakform med löstagbara kanter och tryck ut blandningen i botten.
Förgrädda botten i 8 minuter och låt sedan svalna.
Vispa ihop Philadelphiaosten med kesella, socker och vanilj pulver. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda den väl med smeten. Häll över kexbottnen och grädda kakan i ca 45 minuter.
Låt den svalan och ställ i kylen i en timme.


hallonmousse:

3 st gelatinblad

1 st äggula

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

250 g hallon (frysta)

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Vispa äggula med florsocker. Vispa sedan grädden hårt i en bunke.
Mixa hallonen med stavmixer till en puré och häll över hälften i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och lägg ner i en kastrull, värm upp under omrörning tills dem smält.
Häll tillbaka den uppvärmda hallonpurén i bunken och vänd ner dem vispade äggulorna. Tillsätt grädden försiktigt och rör om.
Ställ in moussen i kylskåpet, ca 2 timmar.
Bred hallonmoussen jämnt över cheesecaken och ställ sedan in tillbaka i kylskåpet i 1-2 timmar innan servering.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Recept, Tårtor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>