Choklad dekorationer

Ett enkelt och snyggt sett att dekorera din tårta eller efterrätt är att göra egna chokladfigurer.

Så här gör du:
Smält hälften ljus, hälften mörk choklad i vattenbad.
Låt svalna något, rör om lite under tiden. Chokladen ska inte vara för rinnig när den används.
Fyll en sprits med den smälta chokladen, använd en tyll med ett litet runt hål.
Spritsa chokladen i sicksack mönster på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt stå kallt tills chokladen stelnat, lyft sedan försiktigt varje bit och dekorera din tårta eller annat bakverk.

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>