Chicken Cordon Bleu

Panerad kycklingfilé fylld med ost och skinka. Knaprigt och riktigt gott!
Servera med potatismos eller stekta potatisklyftor och en god sås, t ex gräddsås, champinjonsås eller grönpepparsås.

Receptet:

2 portioner

2 st kycklingfiléer

2 st skivor rökt skinka

4 st ostskivor, tjockt hyvlade

salt och peppar


panering:

1 dl mjöl

1 st ägg

1 dl ströbröd

1 msk smör + 1 msk olja till stekning

Skär båda kycklingdelarna i två tunna filéer och banka ut dem.
Lägg ostskivor på alla kycklingfilé delar och sedan skinkan på två av delar. Använd den delen som är utan skinka som ett lock till den med och kläm ihop ordentligt.
Salta och peppra på båda sidorna och doppa sedan i mjöl, ägg och slutligen ströbröd.
Värm upp en stekpanna med smör och olja. Stek på medelvärme ca 5 minuter per sida.

This entry was posted in Kyckling, Recept. Bookmark the permalink.

3 Responses to Chicken Cordon Bleu

  1. Boel says:

    Hittade hit trots fel bild på matfeed… Snygg bild, fantastisk mat! Blir sugen på denna rätt…

    • foodelicious says:

      Tack så mycket! Vad roligt att du hittade hit till foodelicious! :)

  2. Emmy says:

    Åh, så gott. Kan tänka mig att det till och med är godare med kyckling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>