Chévre & tomat paj

Chevré ost är väldigt gott i kombination med tomat. Denna varma paj är för alla Chevré älskare att njuta av och kan serveras som huvudrätt tillsammans med grönsallad eller tillsammans med en bit kött, kyckling eller fisk.

Receptet:

4-6 portioner

2 dl dinkelmjöl

1 dl vetemjöl

150 g smör

3 msk vatten

250 g cocktailtomater

150 g chevré ost (getost), skuren i småbitar

2 st salladslökar

1 dl creame fraiche

3 st ägg

1 1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

1 tsk basilika, torkad

1 st tomat för dekoration

Blanda dinkel- och vetemjöl i en bunke, skär smöret i småbitar, tillsätt vatten och arbeta ihop snabbt till en deg.
Kavla ut den och tryck ner i en smord pajform. Klipp/skär bort kanterna och stick små hål med hjälp av en gaffel i degen.
Ställ in i kylen i 60 minuter.

Förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
Under tiden skär du salladslöken och fräser den lätt i lite olja, tills den blir mjuk. Lägg över i en skål, halvera cocktail tomaterna och blanda med creame fraiche och lite salt och peppar.
Ta ur pajskalet och fördela fyllningen och toppa med chevré osten.
Vispa ihop ägg, vispgrädde och salt och peppar lätt. Häll över stanningen.

Vill du dekorera din paj kan du skära en tomat i tunna skivor och placera ut dem ovanpå pajen. Strö på basilika och grädda i ugnen i ca 30 minuter.

This entry was posted in Matpajer, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Chévre & tomat paj

  1. tina says:

    Mums! Tack för länken! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>