Cheesecake med vit choklad och jordgubbar

Farligt god cheesecake som man bara vill ha mer av! Finns det inga goda jordgubbar att köpa kan man lika väl använda andra bär så som hallon eller blåbär.

Receptet:

ugn: 175 grader

250 g digestivekex

125 g smör, smält

400 g philadelphiaost

1 1/2 dl socker

2 ägg

rivet skal från 1 st citron

300 g blandade bär, t ex hallon & blåbär

100 g vit choklad

3 dl creme fraiche

2 msk socker

jordgubbar till garnering

Mixa kex och blanda ihop med smält smör till en massa.
Klä en botten på en rund ugnsform (25 cm i diameter) med avtagbara kanter med bakplåtspapper. Smörj kanterna med smör. Tryck ut kexmassan på botten och en bit upp på kanterna.
Grädda botten i ugnen ca 7 minuter.

Vispa ihop philadelphiaosten, socker, ägg och citronskal med elvisp tills det blir helt slätt. Blanda ner bär och häll över smeten i ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills smeten stannat.

Under tiden smälter du vit choklad över vattenbad. Vispa samman chokladen med creme fraiche och socker till en tjock kräm.
Ta ut kakan från ugnen och bre försiktigt på ett jämnt lager av krämen och ställ sedan in den i ugnen igen i ca 5 minuter.
Låt kakan svalna och ställ in den i kylen över natten.
Dekorera med jordgubbar innan servering!

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Cheesecakes, Finmiddag, Kalas, Midsommar, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>