Cheesecake med mascarpone, blåbär och vit choklad

Ljuvlig och festlig cheesecake gjord på mascarpone och philadelphiaost, med blåbär och ett täcke av vit choklad. Underbart goda smaker och vacker färg!

Recept på cheesecake:

ugn: 175 grader

250 g digestivekex

125 g smör, smält

200 g philadelphiaost

250 g mascarpone

1 3/4 dl strösocker

en knivsnudd äkta vaniljpulver

3 st ägg

rivet skal från 1/2 st citron

250 g blåbär, frysta
 

125 g vit choklad

3 dl creme fraiche

2 msk strösocker

Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa med en kötthammare eller mixa, beroende på vad du har tillgång till.
Blanda kexsmulorna med smöret och tryck ut i en smord rund form med löstagbara kanter. Tryck upp kexmassan på kanterna lite också. Grädda botten i ugnen ca 7 minuter.

Vispa ihop philadelphiaosten, mascarpone, socker, vaniljpulver, ägg och citronskal med elvisp tills smeten blir slät. Blanda ner blåbären försiktigt och häll smeten i ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter eller tills smeten stannat.

Under tiden smält vit choklad över vattenbad. Vispa samman chokladen med creme fraiche och socker till en tjock kräm.
Ta ut kakan från ugnen och bre försiktigt på ett jämnt lager av krämen och ställ sedan in den i ugnen igen i ca 10 minuter.
Låt kakan svalna och ställ in den i kylen över natten.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Cheesecakes, Kalas, Nyår, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cheesecake med mascarpone, blåbär och vit choklad

  1. Så gott, sparar genast receptet :-)

  2. Jenny says:

    Fick ett plötsligt ha begär!!

  3. Marja says:

    Ser mycket gott ut! Ibland när jag gör cheese cake, har jag enbart mascarpone, istället för creme cheese :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>