Champagne Kyckling

Med inspiration från det franska köket skapades detta delikata recept på kyckling i champagne. Här är det med kycklingklubbor men receptet fungerar även utmärkt till kycklingfilé.

Receptet:

1 kg kycklingklubbor, delade

3 dl champagne

2 st schalottenlökar, skalad och delad i mindre bitar

kryddor: ex rosmarin, dragon, timjan

salt och peppar

Börja med att putsa bort fett från kycklingen. Dela sedan varje klubba i två delar, drumstick och lår.
Skär en liten ficka i alla delar och stoppa in en bit schalottenlök i varje.

Lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnsform smord med lite olja och 1 dl champagne, ställ in i ugnen på 220 grader grilleffekt i 5 minuter.

Ta ut formen och vänd på kycklingen, skinnsidan ner. Häll ner resten av champagnen och salta och peppra kycklingen. Strö på kryddorna.
Ställ tillbaka kycklingen i ugnen utan grilleffekt i ca 30 minuter. Ös på champagne från formen på kycklingen 3-4 ggr under tiden.
Dem sista 10 minuterna vänd kycklingklubborna med skinnsidan upp så att den blir knapring och får en gyllenbrun läcker färg.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Champagne Kyckling

  1. David says:

    Spelar det någon roll vilken sorts Champagne man använder?

    • foodelicious says:

      Ja, det bör helst vara en torr sort. Men man kan även använda sig av mousserat vin om man har det hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>