Ceasarsallad

En riktig klassiker och mångas favoritsallad. Matig och fräsch med kyckling, krutonger, bacon och ceasardressing.

Receptet:

2 portioner

2 brödskivor

olivolja

1 paket bacon


1-2 st kycklingfiléer (beroende på storlek)

rostad vitlökskrydda

salt svartpeppar

romansallad

gurka

cocktailtomater

1/2 dl parmesanost, riven


ceasardressing:

2 st sardeller

1 dl majonnäs

1 msk turkisk yoghurt

1 st vitlöksklyfta

1/2 dl parmesanost, riven

salt

socker

Skär bort kanterna på brödet. Tärna och hetta upp en stekpanna med olivolja.
Stek brödtärningarna tills dem får fin färg och blir knapriga, passa så att dem inte bränns vid. Låt svalna.

Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av och svalna på hushållspapper.
Skär kycklingfilén i avlånga skivor, krydda med rostad vitlökskrydda, salt och svartpeppar. Stek i 2-4 minuter per sida, tills kycklingfilén är genomstekt. Låt svalna.

Hacka romansallad, gurka och dela cocktailtomaterna. Blanda allt och lägg upp på tallrikar.
Skär de stekta baconskivorna i småbitar och strö över salladen. Lägg kycklingen ovanpå.

Finhacka sardellerna och blanda med majonnäs, yoghurt, parmesanost och pressad vitlök. Kör i mixer eller använd stavmixer för att mixa dressingen slät. Smaka av med salt och en nypa socker.
Häll dressingen över salladen och strö över riven parmesanost.

This entry was posted in Recept, Sallader and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ceasarsallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>