Cannelloni med svamp & spenat

Cannelloni är pastarör som kan köpas färska eller torkade. Väljer du torkade ska dem förkokas enligt receptet på förpackningen, står även nedan. Detta recept är Cannelloni fyllda med svamp och spenat och är väldigt gott. Passande maträtt alla dagar i veckan.

Receptet:

ca 20 st cannelloni

ugn: 200 grader

ca 20 st cannellonirör

600 g svamp

1 st gul lök

smör

1 dl spenat, hackad fryst

250 g ricottaost

1 dl créme fraiche

salt och svartpeppar

1 påse mozzarellaost

Ta ut spenaten och låt den tina något.
Koka upp vatten med salt, lägg i cannellonirören och låt koka i 4 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten så dem svalnar snabbare.
Hacka svamp och lök, bryn i en klick smör. Släng i spenaten och rör ihop allt. Tillsätt ricottaosten och créme fraiche och låt allt puttra på svag värme i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ta av stekpannan eller kastrullen från spisen.
Ta fram en stor ugnsform och smörj botten och sidorna av formen med smör. Ta ett cannellonirör och stoppa den med fyllningen med hjälp av en tesked.
Lägg cannellonirören intill varandra och riv mozzarella över.
Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.

This entry was posted in Pasta, Recept and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Cannelloni med svamp & spenat

  1. Så gott det ser ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>