Cajunkrydda

Denna amerikanska krydda kan köpas färdig i butik men gör du den själv slipper du onödiga tillsatser. Cajunkryddan har sting och en väldigt god smak. Den används oftast till grillat kött och i grytor.

Receptet:

1/2 st gul lök

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk cayennepeppar

1 krm vitlökspulver

1 tsk timjan

1 tsk oregano

1 tsk salt

Skala och hacka löken väldigt fint. Rör ihop med alla kryddorna.
Häll över cajunkrydda i en ren torr glasburk med lock och förvara i kylskåpet. Kryddan håller 4-6 veckor.

This entry was posted in Kryddblandningar, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Cajunkrydda

  1. Pingback: Cajunkryddad kyckling | Foodelicious.se - delikata recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>