Brunchmuffins med hasselnötter och bananskivor

Muffins till en härlig helgfrukost eller till brunch är hur gott som helst. Dessa muffins är “nyttigare” med mindre socker och b la rågmjöl. Det gör att de blir lite grövre och inte så söta, vilket passar perfekt till brunchen.
De tunt skivade bananskivorna rostas i ugnen och tillför precis lagom med sötma.

Recept på muffins:

ugn: 175 grader

100 g smör

2 st ägg

3/4 dl rårörsocker

2 dl mild yoghurt

2 dl vetemjöl

1 1/2 dl rågmjöl

1/2 dl vetekross

2 tsk bakpulver

en nypa salt

ca 100 g hasselnötter

1 st banan

Vispa ägg med rårörsocker med elvisp. Smält smöret och blanda med yoghurt, rör ner i äggsmeten.
Blanda mjölsorterna, vetekross, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Grovhacka hasselnötterna och blanda ner i smeten. Fyll pappersformar i en muffinsplåt med smeten.
Skiva bananen riktigt tunt och lägg på skivorna.
Grädda muffinsen ca 15-18 minuter, prova gärna med sticka om de är färdiga.

This entry was posted in Muffins & Cupcakes, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>