Brödpinnar med bacon

Baka dina egna brödpinnar! Det är roligt, enkelt och gott! Krydda med smakrik rosmarin och linda sedan bacon runt brödpinnen och grädda i ugnen. Ett enkelt och gott recept!

Utsökt som tilltugg!


Receptet:

24 st

ugn: 225 grader

4 dl vatten

25 g jäst

3/4 dl rapsolja

10 dl vetemjöl

1 1/2 tsk salt

24 skivor bacon

rosmarin

Värm vatten till 37 grader (fingervarmt). Smula jäst i en bunke och lös upp i hälften av vattnet. Tillsätt sedan resterande vatten, rapsolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg, gärna i maskin ca 5 minuter. Tillsätt saltet efter att ha arbetat degen i några minuter.
Täck över degen med duk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den lite. Rulla ut varje bit avlång och dela i 24 delar.
Strö lite rosmarin på bordet och rulla ut varje bit över rosmarinen till en avlång pinne och tvinna den lite. Snurra en skiva bacon runt varje och lägg upp på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, du kommer behöva 2 st plåtar.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 12 minuter.
Låt baconpinnarna svalna på galler.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Brödbaserade tillbehör, Buffémat, Drinktilltugg, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Brödpinnar med bacon

  1. Så gott, brödpinnar har jag aldrig gjort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>