Blomkål i miniform

Detta recept räcker som tillbehör för två personer. Passar dem flesta maträtterna men speciellt fisk och kan serveras istället för potatis eller ris.

Receptet:

ugn: 200 grader

200 g blomkål

1 st ägg

1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

1/2 dl riven ost

smör

Skölj och tärna blomkålen. Vispa lätt ihop ägg med vispgrädde, salt och peppar. Smörj en liten ugnsform med smör och fyll den med blomkål. Häll över äggstanningen och täck med riven ost. Ställ i mitten av ugnen i 15 minuter, tills blomkålen mjuknat och osten fått färg.

This entry was posted in Gratänger, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>