Bärfromage

Det går utmärkt att använda frysta bär. Blanda blåbär och björnbär så får du en tjusig lila färg på fromagen. Fördela i mindre glas och dekorera med vispad grädde och apelsinchoklad. Gott och vackert!

Receptet:

4 portioner

2 st gelatinblad

80 g bär, blåbär & björnbär

1/2 dl strösocker

2 st äggulor

2 st äggvitor

1/4 dl strösocker

1 dl vispgrädde



1 dl grädde

1/2 tsk socker

romerska bågar

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggula och äggvita.
Sjud bären med socker i ca 3 minuter, lägg ner ett gelatinblad i taget och rör om tills det löst sig.
Vispa äggula med socker tills den är något ljusare och fluffigt. Blanda med bären.
Vispa grädde i separat skål, till en formbar konsistens. Blanda ner grädden i med bären.
Vispa äggvita till fast konsistens och rör ner till en jämn smet. Fördela i glas och ställ kallt i minst 1 timme, tills det stelnat.

Vispa grädde med socker fluffigt och toppa fromagen, placera en romersk båge som dekoration på varje.

This entry was posted in Mousse Créme mm., Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>