Bananplättar

Recept på söta plättar med banan. Ett gott alternativ till vanliga plättar och kan ätas både till brunchen och som efterrätt med glass!

Receptet:

2 st ägg

2 msk strösocker

1 dl mjölk

1 dl kesella vanilj

1 banan

2 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

smör

Vispa ägg och socker för hand. Rör ner mjölk och kesella. Mosa bananen med gaffel och blanda ner i smeten.
I en annan skål blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner i smeten och blanda till en jämn fin smet.
Låt smeten gärna stå en stund och vila, ca 10 minuter.

Värm en plättpanna eller liten stekpanna med en klick smör, mät upp 1/2 dl smet per plätt och stek den brun och fin på bägge sidorna, på ganska svag värme. Det tar ca 1 minut per sida.

Pudra med florsocker och servera med tillsammans med Maple syrup eller glass. Eller både och!

This entry was posted in Efterrätt, Frukost & Brunch, Pannkakor, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Bananplättar

  1. Brukar också lägga i banan i pannkakorna/plättarna ibland, blir så gott :-) , man behöver ingen sylt till då

    • foodelicious says:

      Precis, håller med dig!

  2. åh de är så goda!

  3. Låter som en väldigt god idé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>