Banankaka med pekannötter

Bananen gör kakan riktigt saftig och god. Tillsamman med pecannötter blir det en perfekt konsistenskontrast och smakkombination.

Receptet:

ugn: 175 grader

150 g smör, rumstempererat

2 dl socker

4 st bananer

2 st ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 nypa salt

100 g pecannötter, hela

Vispa smör och socker till en vit och porös smet, ca 2 minuter.
Mixa bananerna med hjälp av en stavmixer. Rör ner i sockersmeten och tillsätt ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner nötterna.
Rör ner sockersmeten tillsammans med dem torra ingredienserna, men vispa inte runt!
Smörj en avlång brödform och fyll den med kaksmeten.
Grädda i 30-35 minuter. Testa gärna med en sticka, kakan ska vara torr inuti.
Låt kakan svalna innan du skär den.

This entry was posted in Mjuka kakor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>