Banankaka med jordgubbar

Banan och jordgubbar är en salig kombination och smakar riktigt bra här tillsamman med en sockerkaksaktig smet smaksatt med lite kanel.

Receptet:

ugn: 175 grader

2 bananer

200 g frysta jordgubbar

150 g smör

1 1/2 dl strösocker

1 dl florsocker

2 st ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1/2 tsk kanel, mald

ströbröd (till formen)

Mosa bananerna med en stavmixer till en puré med lite klumpar i. Smält smöret.
Blanda strösocker, florsocker och ägg vispa till en fluffig smet. Rör ner det smälta smöret och bananpurén.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kanel och vänd ner i äggsmeten (vispa inte).
Smörj och bröa en avlång brödform, häll smeten i formen. Tryck ner jordgubbarna lite lätt i kakan och grädda den mitt i ugnen, ca 50 minuter.
Testa med tandpetare eller provsticka för att kontrollera att kakan är färdig.

This entry was posted in Kalas, Midsommar, Mjuka kakor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Banankaka med jordgubbar

  1. Fia says:

    Det där såg ju inte lite gott ut!MUMS!

  2. Låter verkligen riktigt, riktig gott :-)

  3. Pingback: Energiladdning - Niklas Wimnell

  4. Pingback: Banankaka med kaffe och choklad | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>