Banankaka med choklad och kanel

God och ganska enkel att göra, tar inte alls lång tid. Bara hacka, blanda och in i ugnen!
Glasyren tar ju inte heller mer än fem minuter att vispa ihop.

Receptet:

100 g smör

2 1/2 dl socker

2 ägg

4 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk kanel

2 bananer

1/2 dl mjölk

70 g mörk choklad, hackad

glasyr:

ca 150 g färskost

50 g smör

ca 3 dl florsocker

saft fr 1/2 st lime

topping:

riven choklad

Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker väl. Blanda ner kanel.
Rör ner smöret och tillsätt mjölk och ägg. Blanda ordentligt.
Mosa bananerna med gaffel och rör ner tillsammans med hackad choklad.
Häll smeten i smord och form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter på 175 grader. Låt kallna innan du stjälper upp kakan.

This entry was posted in Mjuka kakor, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Banankaka med choklad och kanel

  1. Pingback: Banankaka med kaffe och choklad | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>