Bakad potatis med kräftor, rödlök och romsås

Det är både gott och enkelt att göra bakad potatis. Här serveras potatisen tillsammans med kräftor, rödlök och romsås. Fräscht och väldigt smaskigt!

Recept på bakad potatis:

2 portioner

ugn: 225 grader

2 st stora bakpotatisar

smör

1 burk kräftor i lake

1 st rödlök

2 dl creme fraiche

1 burk röd rom

Skölj och putsa potatisarna. Torka dem med hushållspapper.
Stick några hål med gaffel och lägg potatisarna i en ugnsfast form, ställ in lite längre ner i ugnen. Baka potatisen 50-60 minuter, testa med sticka om potatisen är mjuk inuti.
Pensla med lite smör när den nästa är färdig och baka den i några minuter till.

Skär ett kryss i potatisens ovansida med vass kniv och tryck ihop från sidorna så att den öppnar sig.
Lägg i en klick smör i varje och låt smälta.
Låt kräftorna rinna av ordentligt. Hacka rödlöken och rör ihop creme fraiche med nästa hela burken med rom.
Servera potatisen tillsammans med tillbehöret vid sidan om och en klick rom på potatisen.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Kalas, Potatis, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Bakad potatis med kräftor, rödlök och romsås

  1. Pingback: Menyförslag: lätt och lyxig middag till Alla Hjärtans Dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>