Baka gott bröd

  • Använd alltid ljummet vatten att blanda ut jästen i. För varmt vatten dödar jästen istället.
  • Var exakt med måtten i receptet första gången du gör det. Sedan kan du justera lite efter tycke och smak när du vet hur degen beter sig.
  • Låt gärna degen jäsa ordentligt och i jämn temperatur, till dubbel storlek som det ofta står i recepten.
  • Ett enkelt sätt att få ur brödet ur formen när det är klart är om du klär den med bakplåtspapper. Har du inget bakplåtspapper hemma så smörj formen ordentligt med smör.
  • Låt brödet svalna på galler så den behåller skorpan.
This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>