Baconlindade fetaostjärpar med potatissallad

En perfekt maträtt för varma dagar. Det går även utmärkt att packa ner detta till pick-nicken och äta den kall, hur gått som helst!

Potatissalladen kan med fördel förberedas tidigare och stå i kylskåpet.








Receptet:

järpar:

250 g blandfärs

1 msk skånsk senap

1 st vitlöksklyfta, pressad

1 paket bacon

ca 50 g fetaost


potatissallad:

10 st färskpotatisar

1 bunt sparris

1 st liten rödlök (alt. 1/2 större)

1 msk olivolja

1 msk skånsk senap

salt och peppar


Putsa färskpotatisarna från jord, skölj dem och koka dem i saltat vatten med skalet på.  Låt svalna.
Bryt av ändarna på sparrisarna och skölj dem. Koka dem al dente i saltat vatten, ca 5 minuter. Låt svalna.

Finhacka lök, skiva sparrisarna och dela potatisarna i på minnen eller i fyra dela (beroende på storleken). Blanda allt i en skål.
Vispa ihop olivolja, senap, salt och peppar med en gaffel, en liten skål. Smaka av, det kan behövas lite mer salt.
Rör ner dressingen i potatissalladen och ställ den kall tills servering.

Rör ihop färs tillsammans med senap och vitlök. Forma järpar och platta till dem, lägg fetaost i mitten och nyp ihop färsen och rulla järpen slät. Linda bacon runt varje och stek dem på medelvärme annars riskerar du att bränna dem, 7-10 minuter beroende på storleken.

This entry was posted in Köttfärs, Potatis, Recept, Sallader and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>