Baconlindad kycklingklubba med blomkålspuré

Denna maträtten passar bra att bjuda på middagar och den ser snygg ut på tallriken. Men självklart kan man laga detta en helt vanlig vardag för att lyxa till sin egen middag för en kväll.

Kycklingklubban är fylld med krämig mögelost, välj en som du gillar, och sedan lindad med bacon. Den lena blomkålspurén är perfekt till då den inte tar över i smaken och fungerar som sås till kycklingen.
Ugnsbakade rotfrukter gör denna huvudrätt komplett.


Receptet:

ugn: 200 grader

4 st kycklingklubbor

8 skivor bacon

4 msk krämig blåmögelost

rostad vitlökskrydda

salt

peppar


blomkålspuré:

1/2 st blomkål

vatten + salt

1 dl mjölk

1/2 dl creme fraiche

salt

en nypa socker

en nypa vitpeppar

Putsa kycklingklubborna från onödigt fett och småben. Skär en djup liten ficka i låret och tryck in blåmögelosten. Krydda klubborna med rostad vitlökskrydda, salta och peppar på båda sidorna.
Linda kycklingen i två baconskivor per klubba. Lägg i ugnsfast form och grilla dem i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Vänd efter halva tiden och kontrollera att köttet är genomstekt innan du serverar dem.

Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lätt saltat vatten tills blomkålen är mjuk. Fyll vattnet i kastrullen så att den precis täcker blomkålen.
Mixa blomkålen slät med stavmixer eller i en mixer. Rör ner mjölk och creme fraiche och låt koka sakta på låg värme i 2-3 minuter. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.

This entry was posted in Finmiddag, Kyckling, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Baconlindad kycklingklubba med blomkålspuré

  1. Så mumsigt och även rotfrukterna ser så goda ut, sådär perfekt stekta/grillade

  2. Jens Hansen says:

    Oj så gott det här såg ut! Alla favoritingredienser i ett paket!

    /Jens

  3. Fia says:

    Ser jätte gott ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>