Baconlindad kycklingfilé fylld med krämig svampröra

Superenkel och krämig svampröra görs enkelt och snabbt med skogschampinjon, creme fraiche och en skvätt vitt vin som förhöjer smaken.

Servera kycklingfilén med en fräsch sallad på spenat, cocktailtomater, gul paprika och ärtskott. Toppa salladen med en skvätt olivolja, vitvinsvinäger och smula över blåögelost.

Recept på baconlindad kyckling fylld med krämig svampröra:

ca 4 portioner

ugn: 200 grader

1 kg kycklingfilé

2 paket bacon

150 g skogschampinjoner

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

smör

1 msk vitt vin

1 dl creme fraiche

svartpeppar

salt

Sätt på ugnen. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna, salta kycklingen lätt och förbered baconen.
Hacka champinjonerna, löken och vitlöken och bryn i lite smör. När svampen fått lite färg, tillsätt det vita vinet och låt puttra lätt.
Rör ner creme fraiche och krydda med svartpeppar och salt. Creme fraichen ska bara bli lite varm, inte koka.
Rör ihop till en röra och ställ åt sidan.
Fyll fickorna i kycklingfilén med röran och linda bacon, två skivor, runt varje. Krydda med lite svartpeppar ovanpå.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och baka i ugnen, ca 20 minuter.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Baconlindad kycklingfilé fylld med krämig svampröra

  1. Ser fantastiskt gott! som allt jämnt du bjuder oss här!…=))
    Ha dt gott!

  2. olivolja says:

    fantastic some idea is this site . And some best pic or good written.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>