Äppelscones

Baka dessa himmelska scones med äppelbitar i. Knappt några andra tillbehör behövs, dem är väldigt goda för sig själva. Servera med en kopp te eller kaffe!

Receptet:

4 st stora scones

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

25 g smör

1 dl filmjölk

1 msk honung

1 st ägg

fyllning:

1 st rött äpple, skuret i tunna små skivor

topping:

1/2 dl havregryn

2 msk honung

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret som du delat i småbitar och skivat äpple.
Rör ihop alla flytande ingredienser och tillsätt i mjölblandningen. Arbeta försiktigt ihop till en deg, utan att mosa sönder äppelbitarna.
Forma till fyra lika stora runda bullar och platta ut dem något med handen när du placerat ut dem på plåten.
Strö över havregryn och avsluta med ringlad honung. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

This entry was posted in Frukost & Brunch, Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>