Äppelkaka med apelsinkesella

Denna äppelkaka bakas i små portionsformar och är väldigt enkel att göra. Med en klick frisk apelsinkesella är detta en ganska lätt dessert.

Det blir små portioner enligt detta recept så vill man ha en mer normalportion kan kan använda två äpplen istället.
Det går givetvis också bra att använda valnötter istället för pekannötter.

Recept på äppelkaka:

ugn: 175 grader

2 portioner

1 st rött äpple

2 msk smör

1/2 tsk kanel

en näve grovhackade pekannötter

apelsinkesella:

1 dl kesella

1/2 st apelsin, skal och saft

1 tsk vaniljsocker

2 tsk florsocker

pekannöt + myntablad till garnering

Hacka äpplet i småbitar, skär smöret i småbitar, grovhacka pekannötterna och blada med kanel.
Smörj portionsformarna med lite smör och fyll med äppelblandningen. Ställ mitt i ugnen och baka ca 25-30 minuter, tills äpplet är mjukt och saftigt.

Riv skalet och pressa saften från en halv apelsin. Rör ihop med kesella, vaniljsocker och florsocker.
Servera äppelkakan med en klick apelsinkesella och garnera med pekannöt och mynta.

This entry was posted in Fruktefterrätter, Mjuka kakor, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Äppelkaka med apelsinkesella

  1. Jimmie says:

    Tack för din kommentar.
    Vilken underbar blogg du har.
    Ha en fortsatt trevlig helg.

  2. Jenny says:

    Här fanns det många härliga recept :) !

  3. Vilket härligt recept och fina bilder:) ha en skön söndag! Mvh Ann-Sofi

    • foodelicious says:

      Tack så mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>