Apelsin- & Chilimarierade kycklingvingar

Fantastiskt smakfulla kycklingvingar. Apelsinsaften gör köttet mjukt och saftigt och chilin lagom sting.

Receptet:

ugn: 200 garder

10 st kycklingvingar

salt och svartpeppar

2 st vitlöksklyftor

1 st röd chili

1 msk honung

1 msk rapsolja

1 dl apelsinjuice

Lägg kycklingvingarna i smord ugnsform med skinnsidan ner, salta och peppra.
Pressa vitlök, finhacka chili och vispa lätt ihop med honung, rapsolja och apelsinjuice. Häll blandningen över vingarna och ställ formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Välj gärna grilleffekt.
Ös på med marinaden 3-4 gånger under grillningen och vänd vingarna efter halva tiden.

This entry was posted in Kyckling and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Apelsin- & Chilimarierade kycklingvingar

  1. så gott, det skall jag ta och testa

    • foodelicious says:

      Kanongod kombination!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>