Amerikanska bananpannkakor

Fluffiga och delikata amerikanska bananpannkakor som passar utmärkt tillsammans med en klick grädde, nutella, sirap eller vaniljglass.

Recept på amerikanska bananpannkakor:

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

1 msk strösocker

2 ägg

2 dl mjölk

2 msk smör, smält

2 bananer

Rör ihop vetemjöl med bakpulver och salt.
I en separat skål, vispa ihop ägg med socker mjölk och smör. Häll över i skålen med vetemjöl och tillsätt skivad banan.
Vänd försiktigt tills smeten blandats, men lämna gärna kvar några små klumpar. Var noga med att inte röra ihop smeten för mycket, då blir smeten bättre.
Värm en stekpanna till medelvärme och häll i en pytteliten klick rapsolja. Mät upp ca 1 dl smet och häll i stekpanna. Släta ut smeten till en rund pannkaka med baksidan av sleven eller en sked.
När bubblorna börjar spricka i smeten är det dags att vända pannkakan.
Stek sedan pannkakan ca en minut ”on the flip side”.

This entry was posted in Pannkakor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Amerikanska bananpannkakor

  1. Mmm nutella! Fantastiskt på pannkakor, plättar eller bara äta med sked;)

  2. Pingback: Pannkaksfrukost | By Ida Magntorn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>