Amerikansk hamburgare med dressing

Fabulöst god hamburgare med härliga amerikanska smaker.
Då hamburgaren är stor i sig behövs det nästan ingen potatis till. Testa istället att kombinera hamburgaren med den söta smaken av grillad majs. Skär majsen i ca 5 cm stora bitar och stek i smör i några minuter och salta lite lätt. Sedan är det bara till att njuta av din amerikanska hamburgare. Vilken hit!

Recept på amerikansk hamburgare:

2 st portioner

hamburgare:

350 g köttfärs

2 st vitlöksklyftor

1/2 st lök

1/2 dl Texas Honey Marinade

2 tsk Worcester sås

1 st ägg

salt och svartpeppar

1 msk rapsolja

Finhacka lök och vitlök och blanda tillsammans med resterande ingredienser i en stor skål.
Forma till stora, platta och runda hamburgare. Hit kan du förbereda i förväg (ex. på morgonen) och låta stå inplastade i kylen till hamburgaren ska stekas.
Värm upp en stor stekpanna med olja och stek hamburgarna, tiden beror på typ av kött. Är det blandfärs ska hamburgaren vara genomstekt.

dressing:

1/2 dl msk majonnäs

2 tsk cream fraiche

1/2 dl bostongurka

1 tsk Worcester-sås

1 tsk skånsk senap

Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen så länge.

tillbehör:

2 st hamburgare-bröd XL (extra stora)

salladsblad

cheddar-ost, hyvlad

1/2 st lök

Skiva löken tunt.
Bred dressing på hamburgare-brödets undre del, lägg på en ordentlig bit salladsblad och sedan den nystekta hamburgaren ovanpå. Placera några skivor cheddarost på hamburgare-köttet, skivad lök och sedan mer dressing. Avsluta med locket på brödet.
Servera genast! Hamburgaren är godast nystekt och varm!

This entry was posted in Hamburgare, Köttfärs, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Amerikansk hamburgare med dressing

  1. Lene says:

    Hei! Jeg vil gjerne prøve denne oppskriften, men har et spørsmål om “skånsk senap”. Tror ikke denne finnes i norske butikker, så jeg lurer på hvodan smaken er på denne, sammenlignet med andre typer sennep? Har noen forslag til hva slags type man bør bruke som erstatning? Sterk, søt, grov, fin? Håper noen har tips! :)

    • foodelicious says:

      Hej Lene!
      Skånsk senap har en kornig, grov och lite torrare konsistens. Smaken är lite starkare, inte så söt.
      Hittar du ingen liknade senap i matbutiken, så går det lika bra med Dijonsenap tycker jag. Det ger dressingen lite hetta eftersom den är stark, jättegott!
      Lycka till och smaklig måltid :)

  2. Lene says:

    Tusen takk for svar! :) Da ser jeg hva jeg finner, eller går for Dijon. Gleder meg til å lage middag!

  3. Jens says:

    Riktigt snyggt!

  4. Mats says:

    Tycker nog inte man skall ha annat än kött i färsen om det skall kunna kallas hambrugare. Smaken är ju olika dock och det betyder ju inte att burgaren smakar illa för den delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>