Allt-i-ett-kyckling

Middag för hela familjen! Ta det du har hemma och dela i ungefär lika stora bitar så att allt tillagas jämnt.  Har du lite vin kvar från helgen, häll i det också. Har du ädelost eller fetaost i kylen strö det över innan servering.
I detta recept ingår päron eftersom det och ädelost är en riktigt bra smakkombination.

Receptet:

ugn: 220 grader

1 paket kycklingklubbor (4st)

citronsaft

1 st gul lök

4 st potatisar

1 st sötpotatis

1 st palsternacka

1 st morot

2-3 st rödbetor

1 st päron

gourmetsalt

svartpeppar

ca 1 dl vitt vin

olivolja

1/2 paket ädelost

Dela kycklingklubborna i två delar och putsa bort överflödigt fett.
Lägg i en smord stor ugnsform med skinnsidan ner och pressa citronsaft över.
Skiva lök och klyfta potatisen, dela moroten, rödbetorna och palsternackan i mindre bitar. Lägg i en bunke och ringa över lite olivolja och blanda.
Lägg över i ugnsformen, salta och peppra.
Häll på vitt vin och ställ in i ugnen ca 45 minuter. Ta ut kycklingen några gånger och ös på vitvinsskyn över kycklingen och rotfrukterna, rör om rotfrukterna ett par gånger också. Vänd kycklingbitarna med skinnsidan upp efter halva tiden. Strö över lite gourmetsalt och peppar.
Klyfta och kärna ur päronet och lägg i formen de sista 10 minuterna.
Strö ädelosten över och servera, gärna till ett glas vitt vin.

This entry was posted in Grönsakstillbehör, Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>