Ädelostgratinerade fläskkotletter

Välj en krämig och smakrik ädelost som t ex Kvibille Ädel som har en kraftfull smak med mycket sälta. När osten smälter på fläskkotletterna i ugnen får den en härligt krämig konsistens och smaksätter köttet perfekt.

Kotletterna släpper ifrån sig saft som blandas med grädden och skapar en tunn smakrik sky.

Receptet:

1 kg benfri fläskkotlett

smör

salt

pepparmix

ca 70 g ädelost

3 dl grädde

Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskkotletterna ca 3 minuter per sida. De ska få en fin stekyta.
Lägg över i en ugnssäker form, salta och peppra lätt.
Skär ädelosten i mindre och tunnare bitar och fördela över kotletterna. Häll grädden över och gratinera i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

This entry was posted in Kött, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>